Comparison saka cara mencet beda

Ana macem-macem cara kanggo golek minyak sayur. Contone cara pencet sekrup fisik, metode pencet hidrolik, metode ekstraksi pelarut lan liya-liyane. Cara penet sekrup fisik ngemot kanthi penet siji lan penet kaping pindho, penet panas lan penet adhem. Apa sampeyan ngerti apa bedane metode pencet sekrup fisik?

. Bentenipun Siji penet lan penet pindho:
1. Minyak sisa ing jajan: pencet kaping pindho lan penet kaping pindho udakara 6-8%, gumantung saka macem-macem press minyak.
2. Piranti sing digunakake ing pers pisanan kurang saka ing pers kaping pindho, sing ngirit biaya; minyak mentah ing pers kaping pindho luwih gampang disaring lan kurang minyak turahan.

Ⅱ. Bedane penet panas lan penet kadhemen:
1. Pencet adhem yaiku pencet minyak tanpa pemanasan utawa suhu sithik sadurunge ditekan, lan ing sangisoré suhu kurang saka 60 ℃, minyak diperes kanthi suhu sithik lan nilai asam. Umume, ora prelu disaring. Sawise udan lan saringan, lenga produk dipikolehi. Werna minyak iku enak, nanging rasane lenga ora wangi lan asile lenga endhek. Umume cocog kanggo pencet minyak bermutu tinggi.

2. Pencet panas yaiku ngresiki lan ngremuk minyak banjur panas ing suhu dhuwur, sing nyebabake serangkaian perubahan ing njero tanduran minyak, kayata ngrusak sel minyak, ningkatake denaturasi protein, nyuda viskositas minyak, lsp. supaya cocog kanggo pencet minyak lan nambah panen minyak. Teknologi pencet panas umume digunakake kanggo produksi lan ngolah lenga sing bisa digunakake kanthi amba, kanthi ambune wangi, warna peteng lan asil minyak sing dhuwur, nanging gampang nyebabake gizi ilang ing bahan baku.


Wektu kiriman: Jan-06-2021