Pengetahuan babagan minyak panganan

Panganggone lenga

1. Mangan. Iki minangka salah sawijining telung nutrisi utama (karbohidrat, protein lan minyak) sing ora kekurangan awak manungsa. Konsumsi minangka salah sawijining pratandha standar urip. Kanggo nyedhiyakake asam lemak esensial, vitamin larut lemak lan kahanan nyerep vitamin larut lemak, energi, nambah rasa.
2. Industri. Cat, obat, minyak pelumas, solar diesel, lan sapiturute digunakake ing pirang-pirang sektor industri.
3. Panganan. Kewan kurang butuh. Tanduran ora butuh babar pisan. Tanduran minyak lan sawetara kewan minangka tanduran biokimia sing nyintesis minyak lan lemak.

Panyimpenan minyak

Papat wedi: panas, oksigen, cahya (utamane ultraviolet), impurity (utamane tembaga, disusul karo zat besi, minangka pemicu kerusakan minyak).

Minyak wiji

Saiki, bagean kewan lan tanduran lan mikroorganisme kanthi isi minyak luwih saka 10% biasane digunakake minangka minyak minyak, lan bagean tanduran minyak sing umume wiji lan pulp.

1 oil Minyak sayur:

1) Minyak Herbaceous: kedele, kacang, rapeseed, wijen, biji biji (lima tanduran minyak utama ing China), lsp.
2) Minyak kayu: kernel sawit, woh; kernel klapa, woh; woh zaitun, kernel, lsp. Wiji tungku khas ing China.
3) Dening produk: bran pari, germ jagung, germ gandum, wiji anggur, lsp.

2. Indeks kualitas minyak tanduran

1) Total isi minyak (ora kalebu Daza).
2) Konten lembab.
3) Konten sing ora murni.
4) Kandhutan gandum sing ora sampurna.
5) Tingkat entheng (nilai asam lemak).
6) Tingkat kernel murni minyak terlapis.

Proses produksi minyak

1. Proses nggawe minyak press sekunder.
2. Pra pers proses leaching.
3. Proses ekstraksi langsung.
4. Siji proses nggawe minyak press.
Bahan baku sing beda-beda duwe proses nggawe minyak sing beda

Proses produksi minyak utama yaiku:

1. Kedele: ana proses ekstraksi siji-wektu lan proses pencet adhem. Amarga macem-macem persyaratan kualitas panganan kedele, ekstraksi siji-wektu duwe proses peeling, ekspansi lan suhu rendah.
2. Rapeseed: umume proses ekstraksi pre press, ana peeling, proses ekstraksi ekspansi.
3. Kernel kacang: amarga macem-macem proses nggawe minyak, bisa ngasilake minyak kacang umum lan minyak kacang rasa Luzhou.
4. Cottonseed: proses ekstraksi pra pers lan ekstraksi ekspansi, proses ekstraksi nduweni leaching konvensional tunggal lan proses leaching parsial pelarut ganda.
5. Wijen: amarga macem-macem proses nggawe minyak, ana minyak wijen umum, minyak wijen sing digawe mesin lan minyak wijen Xiaomo.


Wektu kiriman: Jan-06-2021